פלומטריה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

04/05/2015 | 15:14 | מאת: יעל

בבדיקת אירודינמיקה נמצאה פלומטריה עם נפח התרוקנות 201 מ"ל ושארית 350 מ"ל. אודה לכם אם תוכלו לאמר לי מה הפירוש והאם התוצאות מצביעות על אי שליטה בסוגרים. כמו-כן אבקש לברר האם יש טיפול מומלץ במקרה שכזה. בתודה רבה מראש

שלום רב, מבדיקת פלומטריה לא ניתן לקבל מידע על "אי שליטה בסוגרים". הבדיקה הזו מראה כיצד מתבצע ריקון השתן מבחינת נפח ההשתנה מהירות הריקון והלחצים. אם הטלת שתן בכמות של 201 סמ"ק ונשארה שארית של 350 סמ"ק זה מראה שיש הפרעה בריקון התקין שכן זה נפח קטן מדי לריקון וגדול מדי לשארית. זה לא נותן שום מידע על "אי שליטה". בהעדר נתונים נוספים לא ניתן לענות לך. יש לפנות לאורולוג המטפל ששלח אותך לבדיקה כדי לקבל ממנו המלצות על המשך הטפול.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת