בדיקת זרימת שתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

03/05/2015 | 21:53 | מאת: די

שלום רב יש לי בלוטת ערמונית מוגדלת ומתן שתן מספר פעמים בלילה, הופנית לערוך בדיקת זרימת שתן, מדוע עושים את הבדיקה, ואיך עושיםן את הבדיקה, מה האינדיקציה שהבדיקה נותנת תודה גדי

שלום לך, בדיקת זרימת שתן היא בדיקה פשוטה בה אדם מתבקש להטיל את מימיו לתוך מעין אסלה חשמלית שמודדת את נפח השתן לחץ ומהירות הריקון. מדובר בבדיקה לא פולשנית ופשוטה. ניתן גם לאחריה למדוד את שארית השתן בעזר אולטראסאונד. מטרת הבדיקה לראות באיזה אופן אתה מתרוקן והאם יש עדות להפרעה. בהתאם לתוצאותיה , ובשילוב עם בדיקת נוספות ובדיקה גופנית שעליך לעבור אצל האורולוג המטפל- הוא ידע להתאים לך טיפול. באופן כללי זכור שמומלץ תמיד לשאול את הרופא המפנה לבדיקות מה הבדיקה ומה מטרתה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת