journal of the american board of family medicine

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

03/05/2015 | 21:00 | מאת: דוד

-1-מחקר מהאוניברסיטה בנגב מצא שבעלי פרוסטט מוגדלת שקמים הרבה בלילה למתן שתן יש להם דום נשימה חסימתי. 2-אבקש לדעת מה לעשות לגבי הבעיה הזאת ? 3-יש סיכוי שהלב תפגע מהדום נשימה חסימתי ? 4-למי לפנות לאורולוג או לקרדיולוג ? 5-אני לוקח יום כן יום לא דואודרט ,מיקרופירין וליטורבה 7-תודה לך

שלום רב, אכן ידוע היום על הקשר שבין דום נשימה בשינה ונוקטוריה(קימות בלילה להתרוקן)- לרוב בגברים מעל גיל 50. עד כדי כך שניתן לטפל בבעיה זו ולפתור את הפרעות ההשתנה בלילה. אם ידוע לך על הפרעות נשימה בשינה- נחירות, דום נשימה וכדומה- מאוד מומלץ לפנות למעבדת שינה ולבדוק זאת. לרוב טיפול (כמו למשל שינה עם משאבת C-PAP שמשפרת את לחץ האוויר ומונעת נחירה) יכולה מאוד לעזור להטבת השינה ומניעת קימות בלילה לשירותים. אם אתה מוטרד מדום נשימה בשינה פנה לרופא המפשחה שלך להמשך בירור וטיפול- זו אינה בעיה אורולוגית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת