בדיקת PSA

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

07/09/2014 | 10:23 | מאת: איתי

הנני בן 54. בגיל 49 ביצעתי ביופסיה לערמונית , בה התגלתה דלקת כרונית בערמונית לא חיידקית. מאז נוטל פרמיקסון שעוזר לי רבות . אין לי הפרכות כלשהן במתן שתן. ערכי ה- p-s-a hrsu ירדו מ- 6.1 טרום הביופסיה ל- 2.98 כיום. האם לדעתך נוכח נתונים אלה עלי לבצע בדיקה רקטית + בדיקת PSA מדי שנה, ביחוד לאור המחלוקת הקיימת סביב בדיקת P.s.a במונחי יעילות / תועלת ?

שלום רב, אם יש לך סיפור משפחתי של סרטן ערמונית הרי שזו ההמלצה במעקב ובדיקות סקר: בדיקת PSA ובדיקה גופנית אחת לשנה. בה PSA הנכחי שציינת תקין לגילך. המחלוקת עומדת בעינה ואין החלטה גורפת. אם אין לך היסטוריה משפחתית אתה בעקרון יכול לעקוב אחת לשנתיים שלוש.

09/09/2014 | 12:06 | מאת: איתי

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת