צריבה בשתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

06/09/2014 | 11:04 | מאת: גבר

שלום דר אני סובל מזה מספר שנים מצריבה בשתן. הייתי אצל אורולוג שעשה לי בדיקות STD שכולן יצאו שליליות. איבחנו לי בעבר פרוסטטיטיס (כרגע איו לי פרוסטטיטיס לדברי הרופא). אני אובד עצות ולא מצליח להיפטר מהמטרד (כאביםבמתן שתן ואי נוחות בפין-גם כאבים). 1.מה יכולה להיות הסיבה לבעיות שיש לי להערכתך? 2.האם פרוסטטיטיס שהייתה בעבר יכולה עדיין לגרום לתסמינים אלה? 3.האם יכולה להיות אורטריטיס ללא כל גורם מחולל (חיידק או וירוס)? 4.האם שימוש בסבון בעת מקלחת יכול לגרום לדלקת בפין ? תודה על תשובתך

שלום רב, 1. דלקות כרוניות בשופכה או בערמונית ידועות היום בשם הכוללני "תסמונת הכאב הכרוני באגן". הן מתסכלות מאוד הן את המטופל והן את המטפל, כי לרוב לא ניתן למצוא את המחולל. 2. בהחלט כן. דלקת בעבר , גם כאשר כבר אין חיידק, עשויה להשאיר "זיכרון" של כאב ואי נוחות שנמשך לתקופות ממשוכות. 3. כן. שוב, בעקבות זיהום בעבר שהופך את האיזור לרגיש יותר. גריינים שונים כמו תשיה חריפה, קפאין שוקולד וכדומה כולם יכולים להחמיר את התלונות ולכן יש להמנע מהם. 4. אם סבון מגיע ישירות לתוך השופכה זה עוי לצרוב כי הרירית בשופכה מאוד רגישה ועדינה. דלקת ממשית- לא בטוח שזה גורם אלא אם יש לך אלרגיה למרכיבי הסבון.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת