ערמונית מוגדלת או שלפוחית שתן מוקטנת?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/08/2014 | 04:03 | מאת: צ'יקו

שלום רב, אמנם כיום אני כבר מתקרב לגיל 50 אבל במשך שנים שאני סובל מריצות תכופות (יחסית) לשירותים, הן בשעות היום (כל שעה-שעתיים, תלוי בכמות הנוזלים/קפה ששתיתי) והן בלילה (3-4 בלילה). בדיקת אורולוג הראתה ערמונית קצת מוגדלת אבל לא ברמה שמצריכה התערבות כירורגית. ניסיתי כדורים שאמורים לשפר את הזירמה ואת ההתרוקנות אבל לא היה שום שיפור. כעת אני לוקח פינאסטריד 5מ"ג שאמור להקטין את הערמונית. גם כאן אין שיפור, והסיבה היחידה שאני ממשיך עם הפינאסטריד זה בגלל שהוא גם עוזר נגד התקרחות (חוסך לי שימוש בפרופסיה 1מ"ג). כשאני הולך כל פעם לשירותים (עם דמעות בעיניים ותחושה שאני עומד להתפוצץ) לא יוצאת לי כמות מי יודע מה גדולה (סדר גודל של 1-2 כוסות) ומהר מאד אני משתחרר. אצל אחרים אני שם לב שזמן הטלת השתן ארוכה בהרבה משלי וכן הכמות רבה בהרבה... יכול להיות שפשוט יש לי שלפוחית שתן קטנה שמתמלאת ולוחצת עם כל כמות קטנה של שתן (בלי קשר לערמונית שקצת מוגדלת)? זה יכול להסביר מדוע אני "סובל" כל השנים ולא רק כעת.. ובין שכן ובין שלא - מה האפשרויות העומדות בפני כשטיפול תרופתי לא מועיל?? תודה מראש להתייחסות :)

שלום רב, צריך לזכור שהפרעות ריקון השתן לא חייבות להיות רק בשל ערמונית מוגדלת. גודלה של הערמונית לא יקבע את חומרת התסמינים. בהחלט יכול להיות שמדובר בהפרעות של שלפוחית רגיזה. צריך לשלול גם הפרעה בשופכה. בבדיקה פשוטה כמו אולטראסאונד לדרכי השתן ניתן לקבל מידע על נפחה של השלפוחית, גודלה של הערמונית וכמות השארית שנותרת בשלפוחית לאחר התרוקנות. ניתן לבצע בדיקה בשם פלומטריה- בה מטילים שתן למין אסלה מיוחדת שמראה את הנפח, המהירות ולחצי ההשתנה, וניתן להרחיב בירור גם לבדיקות כמו אורודינמיקה לקבל מידע מהימן על פעילות השלפוחית, הסוגר ויכולת האגירה והריקון, וגם ציסטוסקופיה להסתכלות ישירה על השופכה . כל אלו יכולים לתת מידע שיעזור לקבוע מה הבעיה וכיצד לטפל בה. בהחלט יכול להיות שמה שאתה נוטל עכשיו לא עוזר כי לא הערמונית היא הבעיה וכשיזהו מה כן- תקבל טיפול מתאים.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת