לחץ להטלת שתן בעת ריצה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

10/03/2014 | 22:27 | מאת: גדעון

שלום רב, אני בן 59 רץ מעל 40 שנה מרחקים ארוכים ובמהירות גבוהה. לאחרונה התחלתי לסבול מתופעה מסוימת והיא , כאשר אני רץ ולאחר ריצה של כחצי שעה (מתוך שעה) אני מרגיש צורך חזק להטיל שתן.לפעמים אני יכול להתעלם , ויש מקרים בהם אני נאלץ להפסיק את הריצה ולגשת לשירותים. יש לציין כי אני נמנע מלשתות הרבה ושותה מעט כמה שעות לפני הריצה, וניגש לשירותים לפני הריצה כדי להתרוקן לגמרי. בנוסף, כאשר אני מפסיק את הריצה באמצע וניגש לשירותים, יוצא לי מעט מאוד שתן, אבל תחושת הלחץ הינה כאילו שלפוחית השתן מלאה מאוד. התופעה הזו מתרחשת מידי פעם ולא כל פעם. יש לציין כי לפני כשלושה חודשים ביצעתי בדיקת אולטראסאונד של הערמונית והתוצאה היא: כליה ימנית ושמאלית כ - 11 ס"מ , פרנכימה שמורה, אין עדות להידרונפרוזיס ואין עדות לאבנים. שלפוחית השתן עם קיבולת טובה ודפנות סדירים. ערמונית מוגדלת בנפח כ- 33 סמ"ק. קראתי חומר בנושא ערמונית מוגדלת, ואני לא סובל מהתסמינים של ערמונית מוגדלת ואין לי צורך בטיפול כלשהוא. שאלתי היא בנושא הלחץ בעת הריצה והאם ניתן לעשות משהו על מנת שהתופעה לא תקרה ולא תהייה הפרעה בעת הריצה הארוכה. תודה על ההתייחסות.

שלום רב, פעילות גופנית , בעיקר ריצה, מגבירה את זרימת הדם באיזור האגן ויכול להיות שזו הסיבה לתלונה שלך. אם אתה שותה קפה לפני הריצה או משתמש בתוספי מזון לאצנים- אלו עלולים להכיל קפאין בכמות משמעותית והייתי ממליך לך להמנע מהם. בכל מקרה בדוק עם עצמך האם במהלך היום או הלילה יש לך גם הפרעות לריקון- כי אתה בקבוצת גיל שבעיות אלו מתחילות. לפי מה שציטטת הערמונית שלך מוגדלת באופן מינורי. לא נבדקה לך שארית שתן ולכן כדאי לברר אם אתה מרוקן עד הסוף. בכל מקרה ניתן לנסות טיפול תרופתי להקל עליך, אם תרצה- יש כמובן להבדק קודם כל ע"י אורולוג , לעבור מס' בדיקות בסיסיות ובהתאם לצרכיך ולתוצאות הבדיקות הוא יוכל להתאים לך את הטיפול .

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת