רח' נעמת 5 חיפה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

06/03/2014 | 11:59 | מאת: עמי

שלום ד"ר חתומי שאלתי מדוע יש הנחיה להמנע מיחסי מין 24 שעות לפני בדיקת PSA ? . האם יש קשר בין שפיכה אחורית לתוצאות PSA? תןדה לתשובתך

שלום עמי, כל מיני דברים עשויים להשפיע על תוצאות PSA, בינהם גם מגע מיני, מחלת חום שאינה קשורה לערמונית, דלקת כלשהי בגוף ועוד ועוד. היות ש PSA נחשב לסמן סרטן, תשובה גבוהה שלו עשויה להעלות חשד שאינו אמיתי, שיוביל לביופסיות ערמונית מיותרות וכו'..שכן מדובר בסמן מאוד לא ספציפי.. ולכן חשוב להגיע לבדיקה זו מתוך בריאות שלמה ולא לאחר מגע מיני.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת