דחוף עזרה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

06/02/2014 | 10:00 | מאת: תאו

שלום אני גבר בן 38,בריא בדרך כלל מדי שנה עובר בדיקות מקיפות בשר"ם הכוללת שתן,דם,לב והכל תקין הערה : יש לי משקל גבוהה ונמצא תהליך דיאטה עצמאי בתקופה האחרונה (כנראה בחורף אך לא יכול לאושש) סובל מהשתנת יתר ובעיקר מפריע לי בלילות במדידות שעשיתי יוצא לי כי משתין קרוב ל 8-10 פעמים ב 24 שעות מתוכם 1-2 פעמים בלילה באופן קבוע וכמעט בשעות קבועות הבעיה מתעוררת שאני ללא תשומת לב מחזיק את השתן וכשאני קם בכל זאת מצליח להתרוקן אך בקושי. והפטנט כדי שאוכל להתרוקן ללא מאמץ יש צורך בלהתעורר טוב ולהעסיק את עצמי במשהו שירגע אותי אז משתחרר כי כל הזמן חושש שלא אצלח שוב זה קורה לי בלילות בלבד. אני רוצה לציין כי סובל מחוסר טסטסטרון מולד ולכן מקבל זריקה חודשית מזה שנתיים (בדיקת TESTES כללי לאחרונה עומד על 1.88 וחופשית 0.81) בגלל הזריקות תדירות יחסי המין עלו מפעל בשבוע לכמעט 3-4 פעמים בשבוע אני סובל מזה שקם כל לילה ולא מצלח להתרוקן וגורם לי להרגיש מעט כאבים מודאג אם זה קשור לערמונית, או קשור לטסטסטרון או ליחסי המין בבקשה את עזרתך אני מאוד מודאג מבעיה רצינית

שלום רב, ממליצה לך לפנות לבדיקה אורולוג כולל בדיקה גופנית למישוש הערמונית. לבדוק באולטראסאונד דרכי השתן שאתהמתרוקן עד הסוף ושאין לך שארית. אולי יש מקום לשקול ציסטוקופיה לשלול היצרות בשופכה..כלומר יש הרבה אפשרויות לטיפול בהפרעות במתן השתן שלך אך לפני שמחליטים מה מתאים לך צריך להשלים את הבירור. בנתיים חשוב שתבדוק היטב כמה ומה אתה שותה היות שיש חומרם שונים שמשפיעים מאוד כמו קפאין אלכוהול שוקולד וכדומה- מהם רצוי להמנע. חשוב להמנע מהפרשה בשתיה באופן כללי. כדאי גם להוריד STRESS שמאוד משפיע.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת