כאבים

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

28/01/2014 | 09:39 | מאת: נועה

היי בוקר טוב בן זוגי ואני בזוגיות של שש שנים (פרק ב).הוא בן 56 ,אדם אופטימי ואנרגטי. בבדיקה אורולוגית לפני שנה ובאולטראסאונד נמצא שיש לו ערמונית גדולה. לאחרונה הוא נמנע מיחסי אישות וכאשר ביוזמתי שוחחנו על כך ,אמר לי שתוך כדי ואחרי ההתיחדות הוא מרגיש כאבים די חזקים באיזור פי הטבעת ומתחתיו ,וזמן מה לאחר מכן הוא מרגיש כאבים מפושטים בכל איזור האגן וגם בגב תחתון. עפ"י בקשתי הוא עשה בדיקות דם ושתן כולל תרבית שתן והכל יצא תקין כולל שקיעת דם ו-CRP. לדבריו, לאחר שגלש באינטרנט ,הוא הפסיק בתקופה האחרונה שוקולד,אלכוהול וקופאין. מסתבר שגם בעבר אחרי התייחדות היו לו כאבים (אבל פחות משמעותיים )בפי הטבעת ובאיזור שמתחתיו אבל הוא לא התייחס אליהם. ה-PSA יצא 129. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים שציינתי? האם יתכן שיש לו דלקת ערמונית למרות התוצאות התקינות בבדיקות? האם קיום יחסים יכול לגרום לכך ומה עליו לעשות? תודה! בברכה נועה

שלום לך נועה. יכול להיות שכל מה שיש לבן זוגך היא דלקת בערמונית ועדיין לא ברור לי - האם כתבת שה PSA היה 129??? גם 12.9 זה לחלוטין גבוה ולא תקין- אם זו לא טעות חובה לגשת לבדיקת אורולוג בהקדם האפשרי, כולל בדיקה גופנית והמשך בירור לרמה המוגבת הזו! אם התכוונת ל- 1.29, זו רמה תקינה. יכול להיות שטיפול אנטיביוטי יעזור. אם הרמות גבוהות ככל הנראה יצטרך לעבור ביופסיות ערמונית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת