מה ההבדל בין אבודרט לבין פרמיקסון ?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

24/03/2010 | 08:50 | מאת: יוני

שלום דוקטור רציתי לדעת מה ההבדל בין אבודרט לבין פרמיקסון ? תודה, יוני

24/03/2010 | 10:10 | מאת: ד"ר אילן גרינולד

שלום רב, בלוטת הערמונית הופכת להיות מוגדלת עם השנים בעיקר בגלל השפעה של הורמון הגבר (טסטוסטרון). חשיפה קבועה שלה להורמון גורמת בתהליך ביוכימי מורכב לגדילה של תאי הערמונית. האבודרט מתערב בתהליך הזה ומונע בחלק מהמקרים את ההשפעה הזו ואפילו מביא להפחתת גודל הערמונית (תוך מינימום 3 חודשי טיפול ובד"כ תוך 6 חודשים). לכן אין לצפות לתוצאה מיידית ולתגובה או שינוי סימפטומיטי מהיר, אך לאורך זמן טיפול תרופתי להקטנת הערמונית הוא חשוב. לעומת זאת, לפרמיקסון תכונות טובות ואחרות לחלוטין. הפרמיקסון משפר את הסימפטומים שנגרמים מערמונית מוגדלת (זרם שתן חלש, הרגשת חוסר התרוקנות וגם הפרעות מסוג תדירות והטלת שתן לילית ועוד). היתרון שלל פרמיקסון הוא בהיותו מורכב מחומרים טבעיים (צמח הדקל הננסי מזן מיוחד הגדל ביבשת אמריקה) שידוע בהשפעתו המיטיבה על בלוטת הערמונית, והשפעתו המהירה להקלה על הסימפטומים. יתרון התרופה הוא במיעוט תופעות הלוואי ובהיותו ממקור צמחי. אם יש לך בעיות בהטלת השתן וידוע אצלך על ערמונית מוגדלת הייתי ממליץ לך לשקול שילוב של שתי התרופות לשם קבלת תוצאה מקסימלית ולאורך שנים. רצוי שתדון על כך עם מומחה לאורולוגיה באזור מגוריך. בהצלחה וחג שמח!! בהצלחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת