מהי השיטה הטובה ביותר להסרת ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/09/2013 | 12:21 | מאת: זלמן

שלום בן 58 ויש לי ערמונית מוגדלת שפירה בגודל 55. ראיתי שיש הרבה שיטות להסרת הערמונית דרך השופכה. מה אומרים מחקרים רפואיים בלתי תלויים על השיטות השונות ואיזה היא הממולצת?

שלום רב, גודלה של הערמונית שציינה הוא גודל קטן-בינוני ועשוי להתאים לניתוח בגישה סגורה- כלומר להסרה דרך השופכה. חשוב מאוד לזכור שניתוח הסרת הערמונית הוא "המוצא האחרון" לטיפול בהפרעות במתן השתן כלומר לאחר שמיצית את הטיפולים השמרניים כמו שנוי בהרגלי שתיה והתרוקנות, וכמובן תרופות. אם אין לך שום הפרעות אין כל צורך להסיר את הערמונית בניתוח. בכל מקרה ניתוח הערמונית דרך השופכה TURP הוא ניתוח שגור מאוד ויחסית בטוח- כמובן תלוי מנתח ויש רבים וטובים בארץ. הוא תלוי גם במצב ומחלות הרקע שלך. יש גם אופציה לגישת לייזר ירוק (אף היא דרך השופכה) אך לאחריה אין מידע על הרקמה שהוצאה ולכן עשוייה להיות בעייתית מבחינת קבלת מידע על המצאות רקמה סרטנית בערמונית (הרקמה המוסרת בניתוח נשלחת לבדיקה פתולוגית גם אם אין חשד כלל למחלה זו בבדיקות שטרם הניתוח). חימום או אידוי הן עדיין גישות שנחשבות ניסיוניות ולכן פחות מומלצות. הכי כדאי לך למצוא אורולוג מנתח ידוע מוכר ובר נסיון רב. לצערי איני נוהגת למהליץ בפורום על מישהו ספציפי אך יש הרבה מצויינים בארץ, ברוב בתי החולים הגדולים ובקופות החולים וכמובן גם דרך חברות הביטוח הפרטיות, עמו תוכל להתייעץ ולקבל את כל הפרטים הרלוונטים למקרה שלך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת