שאלה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

09/09/2013 | 11:47 | מאת: לימור

שלום רב פניתי אליך לפני מספר חודשים ואני פונה שוב. יש לי תופעה מאוד מוזרה כאבים חדים בשוק רגל ימין פניתי למספר רופאים כללי ואורטופד והם אמרו שלא רואים בעייה הרופא שלי נתן לי מגנזיום עזר קצת ושוב חזר רק שהפעם הכאב החד מופיע רק בזמן שאני שיש לי שתן גם אם אני לא מתאפקת. הכאב הוא לכמה שניות אחרי שאני מתרוקנת זה עובר ולפעמים נשאר כאב אמום. האם זה קשור לתחום שלך אני חסרת אונים לא יודעת למי לפנות וזה מאוד מאוד מציק לי ביום יום אני לא יוצאת מהבית להרבה שעות כי אני פוחדת שאצטרך לשרותים ואז ארגיש את הכאב החד שלא מרפה עד שאתרוקן. אם כדאי להמשיך שוב עם המגנזיום כי יש לי בעיית התכווצות שרירים בכפות הרגליים. אודה לך מאוד על תשובתך.

לימור לשום לך, התופעה שאת מתארת לא מוכרת לי . בד"כ אנשים שסובלים מבעיות במערכת השתן כמודלקת בשתן סובלים מכאבים באזור הבטן או השופכה אם אם יש אבנים בכליות הכאבים הם במותניים או בגב התחתון ולא באיזור השוק. אבל כל אחד מגיב אחרת. היתי ממליצה לך לפנות לבדיקה מקיפה אצל רופא המשפחה ואולי גם אצל נוירולוג- בעיקר לבדוק באיזור גב תחתון שאחראי על עצבוב של איזור מערכת השתן התחתונה וגם הרגליים התחתונות. כדאי לפי צורך להתייעץ גם עם גניקולוג ואורטופד. כמובן לשלוח בדיקות שתן ולבדוק שאין לך דלקת. כדאי אולי לבצע אולטראסאונד של דרכי השתן כדי לשלול אבנים כמקור לכאבים. נשמע לי גם שיש כאן מרכיב חרדתי משמעותי שאולי מחריף לך את התופעות וכדאי לטפל בו בייעוץ פסיכולוגי/פסיכיאטרי. בכל מקרה כדאי גם לנסות טיפול משלים כמו דיקור סיני שיכול מאוד לעזור, או ביופידבק. לבנתיים תנסי להמנע ממה שגורם לך את הכאב כמו התאפקות ממושכת או לחץ.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת