ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

28/02/2013 | 15:17 | מאת: שמואל

1. בן 68 ,ובריא ועומד לעבור בדיקת ציסטוקופיה בגלל שתי סיבות שנמצאו ב- U.S ומשתמש בקדקס 4 מ"ג, מספר שנים: - צריבה בשתן. - אי סדירות של דופן שמאלי. 2. ההפרעה העיקרת הינה בהטלת השתן שצורב ( ולא תמיד ). אשמח לקבל הבהרה למשמעות הבדיקה,? וכיצד למנוע את הצריבה ,והאם בבדיקה ניתן לטפל בזה? 3. ידוע לי על ערמונית מוגדלת ,ובבדיקה ידנית של הארולוג נמצא כי קטנה גמישה ולא חשודה ,וכן PAS כ- 3 - כמו כן גם בלילה במידה ואיני שותה קפה או מים, אני יורד פעמיים -עד הבוקר. שאלותי : - איך מסתדרים נתוני הערמונית והבדיקה הידנית של האורולוג? ידוע לי כי ערמונית מוגדלת מאוד מפריע למתן שתן. - כמו כן קראתיבמאמר כי קיום יחסי מין ואוננות שומרת על תקינות הפרוסטטה, האם יש בזה ממש ?, כי אני חושב שזה כן עוזר - יישר כוח על הסבלנות ,ואודה על תשותיך המלמדות.

שלום לך שמואל. נעשה קצת סדר: 1. ציסטוסקופיה צריך לעשות בשל אי סדירות בדופן השלפוחית US ותלונות הצריבה. מדובר בבדיקה ולא בטיפול. בהתאם לתוצאות הממצאים בבדיקה יחליט האורולוג שלך מהו הטיפול היעיל בשבילך. 2. על סמך מה אותה מציין ש"ידוע על ערמונית מוגדלת"? מה שקובע את גודל הערמונית הוא גם הבדיקה הידנית של הרופא וגם מימדיה באולטראסאונד, שלא ציינת.לא כל מי שיש ילו ערמונית מוגדלת בהכרח יסבול, וחשוב לדעת שגם לדברים עם ערמונית תקינה בגודל יכולות להיות הפרעות השתנה. PSA 3 מתאים לגילך אך תלוי גם בגודלה של הערמונית ומושפע מגורמים שונים כולל הפרעות השתנה או דלקת (שיכולות להיות גם הגורם לצריבה שאתה מציין). יכול להית שאתה צריך להחליף את הטיפול בקדקס ולהתייעץ עם האורולוג שלך על חלפת הטיפול התרופתי. 3. לא ידוע לי על עבודות מחקריות מתוקפות שבדקו האם אכן מגע מיני ואוננות "שומרים" על הערמונית.. שומרים מפני מה?- אם יש לך תפקוד מיני תקין- תהנה ממנו. כל עוד אתה מקיים מגע מיני שלא פוגע בך או מסכן אותך (למשל הדבקות במחלות מין וכדומה).

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת