ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

25/02/2013 | 15:17 | מאת: איתן

שלום, אני בן 63. בדיקות PSA תקינות. בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי השבוע,תוצאות הבדיקה שהיו- ערמונית: 4.1 * 3.8 * 4.5 ס"מ. לעומת זאת בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי בשנת 2005,תוצאות הבדיקה שהיו - ערמונית: 3.4 * 3.2 * 3.8 ס"מ. האם יש משמעות להבדל בתוצאות? תודה, איתן

25/02/2013 | 15:49 | מאת: איתן

שכחתי לציין שבבדיקה הכליות היו בסדר, ונמצא שארית שתן של 17 סמ"ק.

שלום לך איתן, בשנים שחלפו הערמונית שלך גדלה מעט. כל זה אינו רלוונטי אלא אם יש לך הפרעה במתן השתן.באם כן ניתן לתת לך טיפול תרופתי שישפר את התסמינים ואף יקטין את הערמונית. אם לא- הכל בסדר ואין צורך בטיפול כלשהו. הערמונית עשויה לגדול ככל שתתבגר. כמובן שלגודל הערמונית אין קשר לסרטן הערמונית ואם הPSA תקין וגם הבדיקה הגופנית שלך תקינה- הסיכוי למחלה זו הוא מינימאלי.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת