ערמונית מוגדלת ,PSA

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

07/02/2013 | 19:19 | מאת: אני

ד"ר שלום רב, אבי, בן 80, בריא, אינו נוטל תרופות. עקב בעיות במתן שתן נשלח לאולטרסאונד כליות וכיס שתן. הממצאים: משמאל ציסטה בקוטר 1 ס"מ, ערמונית מוגדלת 50X41X46. לאחר הטלת שתן שארית בכמות 83 סמ"ק.בדיקת דם PSA התקבל הערך 6.050ng/ml. נשלח לאורולוג להמשך בירור . האם , מנסיונך, יש מקום לחשש (גידול ?) או שיכולה להיות השפעה של גיל מבוגר על תוצאות הבדיקות? מודאגת.. אודה על תשובתך, אני

שלום רב, אכן גילו של הגבר משפיע על גודלה של הערמונית ועל רמות ה PSA (ביחס ישר בד"כ: ככל שמתבגרים הערמונית גדלה וה PSA עולה) אם יש לו הפרעות השתנה יש היום תרופות רבות שיכולות לעזור לו, לפני החלטה על צורך בניתוח. מפאת גידלו למרות PSA מוגבר לא היתי ממליצה כעת ביופסיות ערמונית לשלילת גידול סרטני( היות ובגיל כזה מבוגר הבירור והטיפול לרוב יותר בעייתי מהמחלה עצמה), ובטח לא לפני שנבדק בבדיקה גופנית וניסה תרופות, אלא אם יוחלט שהוא צריך ניתוח.

10/02/2013 | 17:12 | מאת: אני

ד"ר, תודה רבה על תשובתך, רציתי לציין כי לדברי רופא המשפחה, בגברים בגילאים מבוגרים , לרוב, קיימים תאים סרטניים בערמונית. המליץ על טיפול תרופתי להרפיית השסתום והקלת מעבר השתן. אנו ביקשנו הפניה לאורולוג בטרם נתחיל. האם יש הגיון בהחלטתנו? הרופא אמר ש"אם ימצאו תאים סרטניים , במה יועיל לנו לדעת?". האם, מנסיונך ולאור גילו של אבי, כדאי לוותר על בדיקת אורולוג וליטול את התרופה מבלי לדעת האם יש / אין תאי סרטן/סרטן בערמונית ? אשמח לשמוע, תודה רבה מראש, אני

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת