תוצאות US

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

06/02/2013 | 11:53 | מאת: דוידי

בן 57 הבדיקה כללה בטן עליונה ותחתונה:אצטט את מה שקשור לכליות וערמונית לקבלת הסבר ודעתך: כליה ימנית ושמאלית בגודל תקין, פרנכימה שמורה,אין עדות להידרונפרוזיס ואין עדות לאבנים. בימנית:ציסטה קורטיקלית כ-1 ס"מ.בשמאלית ציסטה קורטיקלית כ-1.8 ס"מ. האאורטה הביטנית ברוחב תקין. רטרופריטונאום חופשי. שלפוחית השתן עם קיבולת טובה ודופנות סדירים. הערמונית מוגדלת בנפח כ-80 סמ"ק. לאחר התרוקנות שארית שתן כ-40 סמ"ק. תודה מראש על הסברך: מה פשר הציסטות בכליות?,והאם יכולות להסביר כאבים?? אני מקבל קסאטראל 10 לאחרונה מוסיף סיאליס5 אך לא תמיד מפאת מחירו,וגם שבנוסף להשפעתו הטובה מאד,הוא גורם לסומק בשעות מסוימות,ההתרוקנות שהודגמה בבדיקה היתה ללא כל מאמץ, ואולי יכלה להיות טובה יותר.האם את רואה אפשרות לשינוי\שיפור,?? PSA שלי 4.13 TESTOSTERON 7. כדאי לקבל טסטוסטרון? מקוה מאד שאיני מכביד מדי,!!??

שלום רב. לשאלותיך: 1. בדיקת האולטראסאונד תקינה סה"כ. ציסטות בכליות הן סוג של שלפוחיות המכילות נוזלים ואצלך הן קטנות מאוד ולא גורמות להפרעה במערכת השתן ולכן לא נראה לי שהן אמורות לגרום לכאבים, אין צורך לטפל בהן אלא לעקוב בלבד.ערמונית 80 סמ"קר היא בהחלט ערמונית מוגדלת אך עדיין אתה מתרוקן באופן די טוב עם שארית של 40 סמ"ק שאין לה חשיבות. 2.קסטראל תפקידו לשפר את זרימת השתן וכנראה הוא עושה את העבודה. אם תלונות ההשתנה שלך קלות לא בטוח כלל שצריך לתת לך טיפול להקטנת הערמונית. 3. נטילת סיאליס 5 מג' כל יום בהחלט יכולה לשפר לך את ההשתנה, במקביל לשיפור הזקפה(ואז אין צורך לקחת גם קסטראל).מומלץ להמנע מנטילה בו זמנית של קסטרלא וסיאליס- ואולי זה מה שגורם לך לתופעת ההסמקה. 4. רמת הטסטוסטרון שציינת היא 7- זה נחשב נמוך. אכן יש מקום לשקול תוסף טסטוסטרון (בעיקר אם יש לך ירידה בחשק ובתפקוד המיני עייפות וכו'), אולם לגילך, רמת PSA של 4.13 היא קצת גבוהה (אולי בשל גודלה המשמעותי של הערמונית, אך לא רק..), ולכן לפני נטילת טסטוסטרון עליך לגשת לבדיקה גופנית אצל אורולוג, להשוות בדיקות PSA קודמות ולפי צורך לשקול המשך בירור גם בביופסיות ערמונית..

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת