האם טפול תרופתי מקטין את הבלוטה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

12/01/2013 | 19:27 | מאת: דדי

הבלוטה הערמונית אצלי גדלה מאד. כך התברר בבדיקה אצל האורולוג. האם טיפול תרופתי גורם גם להקטנתה של הבלוטה או רק מטפל בסימפטומים?

שלום רב, תלוי איזה תרופות: טיפול בחוסמי אלפא (למשל קסטרל, אומניק, אלפא קל, טמסולין ודומיהם) משפרים את זרימת השתן ומקלים על התסמינים ללא השפעה על גודלה של הערמונית. אבודרט או דואודרט- כן משפיעים ואמורים לגרום להקטנת הערמונית. צריך לזכור שגודלה של הערמונת לא קובע את חומרת התסמינים.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת