בדיקה psa גבוה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

15/12/2012 | 18:58 | מאת: א.ג

לפני חודש הייתה לי דלקת בדרכי השתן החיידק שהיה Escherichia coli ( קושי במתן שתן) קבלתי אנטיביוטיקה Ciprofloxacin ל-10 ימים והחיידק נעלם בבדיקה חוזרת אבל עדיין היה קושי במתן שתן הונפתי לאורולוג וקבלתי טיפול של 30 יום לקחת omnic ocas 0'4 שעדיין אני לוקח את התרופה. ביוזמתי בקשתי מרופא המשפחה הפניה לבדיקה psa לפני יומיים בצעתי את הבדיקה והתוצאה היא 6.2שהיא גבוה. האם יש השפעה של התרופה על הבדיקה בזמן לקיחתו ? האם לדלקת יש השפעה? יש לציין שאני בגיל 59 .

שלום רב, דלקת בדרכי השתן בוודאי גורמת להפרעות במתן השתן ועשויה גם לגרום לעלית PSA ממליצה לך להתרחק מארוע הדלקת ולהמתין לפחות 3 חודשים עד לבדיקת PSA הבאה, ואם זו עדיין גבוהה יש מקום לשקול ביצוע ביופסיות לערמונית. חשוב לבוא לבדיקה כזו כשתרביות השתן תקינות ואין לך תסמינים כלשהם. צריך כמובן תמיד להשוות את רמת ה SPA שקיבלת לתוצאות קודמות.

16/12/2012 | 09:17 | מאת: א.ג

תודה על התשובה המהירה ויש לי עוד שאלה. האם יש השפעה לכדור omnic ocas 0'4 שעדיין אני לוקח את התרופה לרמה גבוה של psa .

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת