פרוסטיטיס ?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

06/12/2012 | 09:03 | מאת: חיימם

לאחר תוצאות של PSA בערכים של 4.5 ו 5 ו 7 עברתי ביופסיה והתוצאה תקינה. יש לי צריבה לאחר מגע מיני וטיפטוף בגמר ההשתנה מה יכול לגרום לערכי PSA גבוהים ? איך מוודאים פרוסטיטיס , יש לציין כי בדיקות השתן תקינות מה הטיפול המומלץ לפרוסטיטיס ?

שלום רב, אכן דלקת בערמונית (בין אם חיידקית, אקוטית ובין אם ללא חיידק וכרונית) יכולה להעלות את רמת ה PSA כמו גם בעיות אחרות ולאו דווקא מחלה סרטנית. עדיין טוב היה שעשית ביופסיה. אם יש לך צריבה וכאבים- כדאי לשלוח בדיקות תרביות שתן,משטח שופכה, תרבית זרע ובדיקת PCR של השתן למחלות מין כדי לברר מהו הטיפול האנטיביוטי היעיל בשבילך, שיעזור לך עם התלונות. כרגע כל עוד יש לך תסמינים מומלץ להמנע ממגע מיני כדי למנוע הדבקה וגירוי יתר לכאבים

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת