ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

03/12/2012 | 20:52 | מאת: נוחי

בבדיקה אורודינמית שעברתי, היתה לי שארית שתן של 405 סמ"ק ובמבחן P/F עם עקומה שטוחה ביותר ושארית שתן של 470 סמ"ק. בהערות ציין על חסימה משמעותית במוצא כיס השתן. עלי לציין כי לפני הבדיקה שתיתי כמויות גדולות של מים והיה לי קשה להתרוקן. במשך ימים רגילים אני מרגיש כי אין לי שארית שתן כזאת. כמו כן, הרופא שביצע בדיקה זו, התפלא כי האורולוג שלי המיר לי את כדורי האומניק אוקאס בפרמיקסון. לדעתו הייתי צריך להתחיל מכדורים קלים כפרמיקסון ואם זה לא עוזר לי, אזי לעבור לאומניק אוקאס ולא להיפך. האם לדעתך, לפי תוצאת הבדיקה אני חייב ניתוח? האם הוא צדק בקשר לנטית הכדורים?

נוחי שלום רב, לפי מה שציטטת אכן נראה שיש הפרעה למעבר תקין של השתן ויש אינדיקציה לניתוח הסרת הערמונית. אם נשלחת לבצע את הבדיקה היות ויש לך הפרעות במתן השתן שלא הוקלו עי "אומניק" אכן צודק האורולוג שלך. יכול להיות שהוא הציע לך להוסיף פרמיקסון לטיפול באומניק ולא במקומו? זה עשוי לשפר אבל לרוב אם אין הטבה אכן הניתוח הוא הטיפול היעיל ביותר.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת