תדירות פליטת זרע מדמם אחרי ביופסיה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

13/11/2012 | 12:08 | מאת: גל

האם כדאי להגדיל תדירות פליטות זרע מדמם אחרי ביופסיה של ערמונית (הראשונה ביום ה-5 אחרי)- נניח כל יום או שלהקטין את תדירותה- נניח פעם ב- 3 ימים? מה יותר טוב לריפוי של ערמונית נדקרת בביופסיה וכן כדי להחיש היעלמות דם בזרע ? על פי הספרות הדם בזרע מופיע עד 6 שבועות בממוצע.

שלום רב, אכן דם בזרע אחרי ביופסיה בערמונית יכול להופיע עד 6 שבועות אחרי הביופסיה אך יש גברים אצלם עדיין ניתן להבחין בשיירי דם בזרע גם עד 3 חודשים אחרי. אם מדובר בכמות מיזערית (הכתמה קלה בלבד) ואין כאב או צריבה- אין לכך שום משמעות. אין צורך לעשות דבר, זה יחלים מעצמו. אם יש צריבה וכאבים או חום- חובה להבדק ולקבל טיפול אנטיביוטי כי אולי מדובר בזיהום.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת