פרוסטטה ומתן שתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

26/09/2012 | 15:00 | מאת: אביעד

לד"ר חתומי היקרה שלום, אבא שלי מקבל פרמיקסון שמשפר לו את מתן השתן כולל צמצום קימה בלילה למתן שתן. זה יופי, אך לאחרונה החל מצב של טפטפוף קל לאחר סיום מתן שתן. האם תרופות כמו אומניק עשויות למנוע טפטוף כזה והאם ניתן לקחתן לסירוגין או אחת לכמה ימים ולא יום יום כדי לצמצם תופעות לוואי ? תודה

שלום אביעד אין שום בעיה לקחת אומניק במקביל לפרמיקסון. אומניק אמורה לשפר את זרימת השתן ובכך לשפר את הריקון של השלפוחית ואולי למנוע את הטיפטוף. מרוב המקרים נטילת הכדור היא יומית ואם אכן אין תופעות לוואי (לא כל אחד בהכרח יחווה תופעות לוואי בנטילת תרופות) אז אין בעיה לקחת כל יום. טיפול לסרוגין עשוי לפגום ביעילות הטיפול.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת