מתן שתן בלילה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/09/2012 | 20:23 | מאת: צבי

שירה שלום! אני בן 60, סובל מערמונית מוגדלת. נוטל דואודרט בכל לילה. אני קם במהלך הלילה בממוצע בין פעם לפעמיים להטלת שתן. ברצוני לדעת האת מצב זה תקין ואינו מקום לדאגה? תודה רבה, צבי

שלום לך צבי, בדואודרט יש למעשה שתי תרופות: טמסולין (חסם אלפא) שמשפרת את זרימת השתן, ואבודרט- שמקטינה את הערמונית. החלק של הטמסולין אמור גם לתת פתרון לקימות הלילה. אם זה לא ישתפר לאחר מס' חודשים של טיפול יומי- אפשר לדבר עם האורולוג שלך ולתת לך תרופה נוספת. בנתיים ממליצה לך להמנע משתיה מופרזת בערב, בעיקר לא קפאין או אלכוהול, ולהקפיד על התרוקנות מלאה לפני השינה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת