PCA3 score

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

10/09/2012 | 14:03 | מאת: גל

שלום, דוקטור. באילו מרכזים רפואיים/ בתי חולים בארץ עושים בדיקת PCA3 (באופן פרטי מאחר שהבדיקה לפי מיטב דעתי לא בסל הבריאות) ומה ה- SCORE של בדיקה תקינה (סבירות נמוכה לגדול ממאיר) שעל פיה האורולוג מחליט (או נוטה להחליט) לא לשלוח המטופל לביופסיה כאשר PSA בסביבות 10.יש אומרים שהבדיקה פי 140 מראה/ או לא מראה תסמינים לגידול ממאיר לעומת בדיקת PSA שגם על פיה מחליטים לעשות ביופסיה או לא. ידוע שהכי מדויק (גם לא 100%) שוללת סרטן רק ביופסיה בערמונית.

שלום רב, למיטב ידיעתי ניתן לבצע PCA3 בהדסה בירושלים. אתה יכול לברר אולי דרך אסותא, אבל לא בטוח גם בדיקת זו אינה מדוייקת באופן גורף אך יכולה להקל על החלטה האם יש מקום לבצע ביוםסיות ערמונית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת