טסטומקס ג'ל עם ערמונית מוגדלת - מותר?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

09/09/2012 | 02:25 | מאת: רותם שמעון

שלום רב אני משתמש בטסטומקס ג'ל ויש לי ערמונית מוגדלת ונוטל טבלית אלפו-מקס מדי יום. האם יש לטסטומקס השפעה על גידול הערמונית? רקע- הערמונית שלי מוגדלת לפני שהתחלתי עם הטסטומקס, אני בן 61 . שאלה נוספת, ברשותך - האם יש תרופה אחרת (מלבד הזריקות) הזהה בפעולתו לטסטומקס? זאת כי במרשם (כללית)מופיעה הערה שקיימת תרופה אחרת שמחירה מופחת לבעלי ביטוח מושלם. לתשובתך אודה

שלום רב, טסטוסטרון הוא ההורמון הגברי- ואכן הוא משפיע על גדילת הערמונית. אין בעיה ליטול טסטוטסרון עם ערמונית מוגדלת, כל עוד רמת ה PSA תקינה והבדיקה הגופנית תקינה. כל מי שנוטל טסטוסטרון חייב במעקב אורולוגי מסודר. בקופ"ח קיימת תרופה בשם "אנדרוג'ל" שמקבילה ל"טסטומקס". כמובן- במרשם רופא בלבד.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת