באיזו מידה תרופות מקטינות גודל ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

05/09/2012 | 11:12 | מאת: גל

כיצד משפיעות תרופות הנועדות לכך(אוודרט למשל) על הקטנת גודל הערמונית: - האם זו הקטנה רציפה או עד גודל מסוים? - מה שיעור ההקטנה הממוצעת בערך (ב%)? - מתי מומלץ להתחיל בנטילת תרופה להקטנת הגודל (יש הפרעות במתן שתן- קימה בלילות, דחיפות במתן שתן). - מה קורה בהפסקת הרופה להקטנה, האם ערמונית מתחילה שוב לגדול? - האם החולה מרגיש הקטנה בתבחינים של חולי (פחות קמה בלילה, פחות דחיפות יותר זרימת שתן)? -האם הקטנה זו ניתן לראות/ לזהות בUS בסמ"ק של נפח?

גל שלום לך, לא בטוח שבדקו בכמה סמ"ק ובכמה אחוזים בדיוק תרופה זו מקטינה את הערמונית, וגם חשוב לזכור שכל אדם מגיב אחרת. צריך להבין שתהליך הקטנת הערמונית בטפול זה הוא ממושך ומצריך לעיתים בין 306 חודשים של טיפול רציף בכדי להתחיל להבחין בשינויים: למשל שיפור תסמיני ההשתנה (פחות רצים לשירותים, התרוקונת טובה יותר , פחות קמות בללה וכדומה- אבל לא תמיד..); הקטנת גודל הערמונית באולטרסאונד בהשוואה לבדיקות קודמות(למרות שזה לא תמיד ברור); ובעיקר- ירידה של רמת ה PSA בדם, שזה המדד העיקרי לתגובה. אכן, באם מפסיקים את הטיפול, הערמונית חוזרת לצמוח. תהליך זה הוא פיסולוגי כחלק מתהליכים שונים בגוף הגבר.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת