בדיקת פרוסטטה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

02/09/2012 | 12:29 | מאת: משה

אני בן 53 ובמסגרת מקום עבודתי יש לי בדיקות תקופתיות מידי שנה. כל פעם מבקשים ממני בדיקה חודרנית ואני מסרב. האם בדיקה זו כואבת? האם בדיקת PSA אינה מספיקה?

שלום לך משה. חשוב שתדע שהבדיקה הגופנית אינה כואבת. הרופא מחדיר את אצבעו אל פי הטבעת של הנבדק כדי למשש את הערמונית. זו בדיקה קצרה ובאמת אינך צריך לפחד ממנה. ברמת העיקרון, בדיקת PSA היא מאוד לא מדוייקת ואם להתייחס אליה, אז בד"כ יחד עם הבדיקה הגופנית ולא רק בפני עצמה. חשוב לעבור את הבדיקות האלה בעיקר אם יש לך קרובי משפחה שסבלו מסרטן ערמונית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת