האם פרוסטטית בהכרח מעלה PSA

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

27/08/2012 | 15:19 | מאת: ברוך

האם דלקת ערמונית (בקטריאלית או לא בקטריאלית) בהכרח מעלה PSA ובאילו ערכים בקירוב? כיצד מטפלים בדלקת ערמונית לא בקטריאלית וכיצד מורידים במקרה זה את ה-PSA ?

ברוך שלום רב, דלקת בערמונית, מכל סיבה וסוג, משפיעה על הערמונית. כל תהליך שמשפיע על הערמונית, עשוי לגרום לעליית PSA, ולכן סמן זה ידוע כ"בעייתי" והוא אינו מדוייק ואינו ספציפי דווקא לסרטן ערמונית.בלי קשר לדלקת, גם הגדלה שפירה כתהילך פיסיולוגי עשויה לגרום לרמות PSA מוגברת, וגם הרבה מאוד דברים אחרים שאינם כלל דלקת או זיהום, או סרטן. אם למישהו יש דלקת זיהומית בערמונית, לרוב היא תלווה תסמינים של גירוי לתת שתן, צריבה,הפרשות, כאב וכדומה. יש לפנות לבדיקת אורולוג , יש לשלוח בדיקות מעבדה ולעבור בירור, שבעקבותיו ניתן לתת טיפול מתאים: להקל על התסמינים, למגר זיהום(עם אנטיביוטיקה) ולשלול מחלות אחרות. אל תשכח שהמטרה היא טיפול באדם הסובל, ולא בתוצאות המעבדה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת