ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

09/08/2012 | 13:10 | מאת: victor

שלום אני בן 67 לאחר דלקת בשחן וטיפול אנטיביוטי עברה לי הדלקת אבל במזגרת המעקב על רמת ה psa שנתית שאני מבצע פתאום יש עליה עד 8.5 הרופא החליט לשלוח אותי לביאופסיה של הערמונית והתגלה סרטן בערמונית בדרגה 3+4 דרגה כללית 7 הופניתי לבית חולים בילינסון לקבלת טיפול קרינתי ממושך עד כן העבר עכשיו מאז התחלת הסידורים להתחלת הטיפולים בצעתי כ 3 בדיקות psa וכולן הראו תוצאה של 7.5 5.9 והאחרונה 4.9 השאלה הנשאלת היא מה המשמעות של הירידה הזאת והאם לפי דעתך יש עוד משהו לבדוק לפני שאני מתחיל בטיפולי הקרנתיים האם נתקל בתופעה דומה אשמח לקבל ממך תגובה והייחסות בהקדם תודה

שלום ויקטור. לא הבנתי ממך האם כבר התחלת את הטיפול הקרינתי או לא? אם כן יכול להיות שזו תחילת תגובה לטיפולץ אם לא- זה יכול להיות שיש החלמה של דלקת או בעקבות הסרת חלק מהסרטם בביופסיה. עדיין -ירידה מינימאלית ב PSA אין לה משמעות. לאחר הטיפול, ככל שה PSA יהיה יותר נמוך כך יהיה יותר טוב- זה סימן שאתה מגיב לטיפול.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת