בדיקה חוזרת של PSA אחרי נטילת אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

01/08/2012 | 08:26 | מאת: מישה

שלום, ד"ר. אני בן 52 .נטלתי אופלודקס 12 ימים בעקבות חשד לזיהום בערמונית או בדרכי השתן וPSA גבוהה (מחוץ לסקלה המקובלת) .הערמונית מוגדלת +2. מה הוא הזמן המינימאלי לבדיקה חוזרת של PSA אחרי נטילת אנטיביוטיקה? כמו כן, מה הוא דירוג/ ערכים להגדלת ערמונית בקהילת האורולוגים. 1, 1+, 2,+2 וכו ואיך זה מתורגם לנפח ולמשקל ערמונית?

שלום מישה, בד"כ רצוי להתרחק מארוע הדלקת כמה שניתן- היתי ממתינה כחודש ואז חוזרת על הבדיקה. לגבי גודל ערמונית שמצויין ע"י הרופא שביצע בדיקה גופנית- לא מדובר במדע מדוייק אלא "הערכה" בלבד של הרופא - האם ניתן היה למשש את כל הערמונית ולהקיף את כולה עם האצבע : +1 זו בד"כ ערמונית קטנה (עד 30 סמ"ק) שניתן להקיפה בצורה מלאה ; +2 זו ערמונית מוגדלת בינונית (כעד 50 סמ"ק)שניתן להקיפה חלקית; +3 זו ערמונית גדולה שלא ניתן להקיפה כלל (מעל 60 סמ"ק). שוב- מדובר בהערכה בלבד ואין זה מדוייק. ניתן גם לבצע אולטארסאונד שנותן הערכה קצת יותר מדוייקת אבל גם שם זה לא חד משמעי.

01/08/2012 | 11:55 | מאת: מישה

תודה רבה על תשובתך, דוקטור. רק אבקש הבהרה: מדוע יש צורך להמתין חודש אחרי סיום נטילת אנטיביוטיקה ולא למשל להמתין 7 ימים?

05/08/2012 | 21:19 | מאת: דני

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת