ניתוח TUVP

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

23/07/2012 | 11:52 | מאת: אלכס

שלום רב, אני מושתל כליה כ-22 שנה, עומד לקרת החלטה לנתח את פרוסטטה מוגדלת, אחרי טיפול כושל עם תרופות.מה דעתך על ניתוח TUVP, האם הניתח מתאים לי יתר, משום שקיימים פחות סיבוכים בזמן הניתוח ואחריו. למה לא מבצעים אותו בבי"ח? תודה.

שלום רב, אין תשובה חד משמעית.. לגבי ניתוח אידוי הערמונית- עדין אינו נחשב לקו ראשון בטיפולים הניתוחיים המוצעים. כמו כל ניתוח גם לו עשויים להיות סיבוכים. יש בארץ מקומות פרטיים שעורכים ניתוחים אלו ואצל הרופא המיומן לרוב עם פחות סיבוכים. עדיין, דעתי האישית היא שעדיף לך לבצע ניתוח קונבנציונאלי TURP שהוא הכי מוכר ושגור, בודאי אצל אורולוג מומחה ומיומן בבית חולים מסודר, עם תמיכה לחולים מורכבים כמו מושתלים. כדאי לך להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך ולהגיע להחלטה מושכלת מה הכי מתאים לך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת