חסכי מידע בעניין סרטן ערמונית שאלה למנהלים

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

15/07/2012 | 17:45 | מאת: ערמון

למנהלי הפורום שלום וברכה על פי נתונים סטטיסטיים סרטן הערמונית מהווה גורם סיכון משמעותי ביותר מבחינת האכלוסיה הגברית. בבדיקה שגרתית אצל רופא מומחה כמעט ולא נמסר כל מידע משמעותי ביחס למה שיכול המטופל לעשות בעצמו בתחומי הרפואה המונעת בכל הקשור בתזונה ובתוספים. בבדיקה ברשת מוצאים הרבה מידע שמכיל סתירות מהותיות כגון חשש דווקא ממולטי ויטמינים וזאת בניגוד לדעה הרווחת על דבר חשיבות הגורם הויטמיני והשוו למשל את התוסף המופיע בראש רשימת המניעה של חברת התוספים סולגאר עם המחקרים העדכניים המופיעים באתר פופולארי כויקיפדיה המלמדים דווקא על בעיה במולטי ויטמינים וכן ניכרת אי בהירות לגבי התרופה פינוסטריד ואי בהירות נוספת ביחס לכלכלת הזרע בחיי המין של הגבר. השאלה היא האם קיים נכון לעכשיו אורח חיים שמבחינה תזונתית והתנהגותית עשוי לצמצם באורח נקודתי ספציפי למחלה זו את סיכויי התחלואה אם מתכון כזה קיים אזי גם אם אינו מבטיח מניעה מוחלטת אלא שיפור יחסי, עדיין מן הראוי לפרסמו אם המתכון הזה אינו קיים, אזי התחושה היא שלנוכח סכנת הפגיעה באוכלוסיה רחבה והעלאת המודעות לנושאים כגון אחת מתוך תשע בסרטן השד - קיים חסך מסוים בנושא הערמונית והוא בגדר רשלנות של רשויות בריאות הציבור אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת בנושא תודה

שלום רב לאדון המלומד. העובדה כי לא כל הרופאים מעודכנים בספרות הרלוונטית ו/או אינם חולקים מידע כזה או אחר אינה רלוונטית לפורום זה. אם תעיין בתשובות שניתנות לשואלים כאן תוכל לקבל מידע רב ולהסיק הרבה מסקנות. אני מנסה לתת מידע רלוונטי ומעודכן ככל הניתן ובהתאם לספרות העדכנית, אבל גם לי יש מגבלות..ולכן- מה שחשוב הוא שתזכור שבכל זאת זהו אתר אינטרנט, ולמרות שמומחים עונים בו- אין הוא תחליף לשיחה פנים אל פנים עם רופא מומחה. אתה מאוד צודק בענין המידע הסותר שיש- כי זה בדיוק המצב. יש הרבה סתירות וגם הרבה וויכוחים בעולם הרפואה לגבי ויטמינים ותוספי מזון ותפקידם כמונעים או מרפאים מחלות, וגם לגבי תוספי מזון שקשורים להקלת בעיות בערמונית נמצאו חילוקי דיעות בתחום זה. כמובן שחלקן של חברות התרופות משמעותי בנושא זה אך לדיון מעמיק שכזה אין מקום בפורום הנוכחי שמטרתו לתת מענה קצר ונקודתי לבעיות בערמונית. אתה יכול להתייעץ עם כל אורולוג מומחה, עם דיאטנית,וגם מטפל הומיאופט או כל מי שתרצה- ולאסוף את המידע הרלוונטי לך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת