PSA

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

05/07/2012 | 16:47 | מאת: PSPA

שלום דר שירה תודה על תשובתך , אשמח לדעת אם כן מה רמת הPSA האמיתית שלי אם כך? כאמור יצא 0.22 , האם אני יכול להמשיך לנטול התרופה? אני בן 41 נוטל אותה 7 שנים 2-3 בשבוע ולא כל יום.מצב תשובתך:"שלום רב, בגילך אין צורך לבדוק PSA אלא אם יש לך קרוב משפחה כמו אח או אבא שסובלים או סבלו מסרטן ערמונית. יש לזכור שטיפול בפרופציה עשוי לשנות את הרמות האמיתיות של PSA בדם, אבל סה"כ מה שציינת זו רמה תקינה"

שלום שוב, איני יודעת אם בדקו רמות PSA תחת טיפול ב"פרופציה". כן בדקו רמות PSA לגברים שמטופלים בשל הפרעות השתנה עקב הגדלת הערמונית ב"אבודרט" שמכילה את אותו חומר פעיל רק בריכוז של 0.5 מג'. הראו שלמעשה טיפול כזה מוריד מלאכותית את רמות ה PSA בחצי. כלומר אם כעת נמדד PSA של 0.5 אזי הרמה האמיתית תהיה כנראה קצת יותר מ-1. כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, זה לא כל כך רלוונטי בגילך באם העדר סיפור משפחתי של סרטן ערמונית. תמיד אפשר להפסיק את הטיפול ולעקוב אחר רמות ה PSA כדי לראות לאיזו רמה הן מגיעות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת