פרוסטטה ולחץ דם נמוך

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/06/2012 | 22:32 | מאת: איילה

אבי נמצא בבית חולים לאחר ניתוח מעיים. יש לו מחלת פרקינסון ממנה הוא סובל והוא בן 77. יש גם בעיית פרוסטטה. באופן כללי הוא סובל מבעיית לחץ דם נמוך ומטופל בגוטרון. בבית החולים באישפוז עכשיו החליטו לטפל גם בפרוסטטה והוא החל לקבל טיפול. מסתבר שקיבל כדור בבוקר כל בוקר ולחץ הדם שלו נמוך מאוד 75.50 והוא6 לא מסוגל אפילו לשבת.הבנתי שכדור זה צריך לתת רק בערב. מוזר שיודעים שיש לו ביעת לחץ דם וזה מה שנתנו. ממחר אמרו שיתנו לו כדור אחר (לצערי איני זוכרת את שמו)שיטפל בפרוסטטה בלי להוריד לחץ דם. האם יש דבר כזה? למה לטפל בפרוסטטה אם יש כל כך הרבה דברים אחרים?

שלום רב איילה, איני מתיימרת להבין מדוע החלו לטפל בבעית הערמונית של אביך, אלא אם היו לו הפרעות בהתרוקנות (שיכולות להיות בשל גילו או בשל הניתוח שעבר במעיים, אבל גם בשל מחלת הפרקינסון). יש תרופות שמשפרות את זרימת השתן וריקונו אך גורמות לירידה בלחצי הדם ובהחלט יש צורך להתאים לו טיפול שלא יחמיר מצב אחר. מה שחשוב הוא האם הוא מתרוקן טוב- ואם אינו זקוק לתרופות לצורך כך. אם כן ניתן להתאים לו משהו שיעזור בלי לשנות לחצי דם. אם אינו מתרוקן טוב אך במקביל אינו יכול לקחת תרופות כי תופעות הלוואי קשות- יש צורך לשקול ניתוח לערמונית. רצוי לדבר עם הרופאים המטפלים שלו להבין מהם בדיוק מה היתה הבעיה ומה ההצעות לפתרון. בעת אישפוז בבי"ח יכול להגיע אליו למחלקה יועץ אורולוג מתוך בית החולים- הם צריכים לבקש זאת.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת