זרם שתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/06/2012 | 21:32 | מאת: אייל שי

שלום אני בחור בן 41 בדרך כלל בריא. משקל תקין 64 קג גובה 1.77. בדיקות דם תקופתיות לפני חודשיים תקינות לחלוטין - ספירה, כימיה, שתן, סוכר וכו'. בדיקת PSA לפני 7-8 חודשים = 2.3. לאבא שלי אבחנו סרטן הערמונית בגיל 68 והומלץ שגם אני אבדק מגיל 40. האורולוג בקופה גם בדק לי את הערמונית במישוש והגודל היה תקין לפני 7-8 חודשים. מזה כ 3-4 חודשים שמתי לב שזרם השתן שלי נהיה מאוד איטי בערך חצי מהזרם שהיה עד כה בעבר. החלטתי השבוע למדוד את זה לקחתי כלי עם מדידה והשתנתי לתוכו את הקטע הכי מהיר בזרם ( ה 10 שניות באמצע הזרם הכי מהירות ). המהירות המקסימלית שיוצאת היא 8-10 מל לשניה ( משתין כ 80-100 מיליטר ב 10 שניות של השיא ). עד לפני כמה חודשים הזרם שלי היה בעוצמה ולדעתי בערך כפול. האם זה מטריד? איזה בירור צריך לעבור בנושא זה ומה סביר להניח הסיבה? תודה

21/06/2012 | 14:58 | מאת: אייל שי

הערה עשיתי היום בדיקת שתן - תקין לחלוטין PSA חוזר 2.45 כזכור לפני חצי שנה 2.3 לפני שנתיים 1.7 אני בן 41. תפקודי כליות תקין. תודה

שלום אייל, לא נראה לי שיש לך בעיה בזרימת השתן, וזה מושפע בעיקר מנפח השתן שיש לך להוציא. בגילך לרוב לא צריכה להיות הפרעה של השתנה מכיוון הערמונית אך יש סיבות שונות אחרות לשינויים בזרימה. אם אתה מוטרד פשוט גש לאורולוג לבדיקה גופנית ואצלו גם תוכל לעבור בדיקת זרימת שתן אמיתית ונכונה UROFLOWMETRY וגם US לדרכי השתן לפי צורך, והוא יוכל להתאים לך טיפול. אין לכך כל קשר עם סרטן- אם מזה אתה חושש. פשוט תמשיך להיות במעקב כולל בידקה גופנית ו PSA אחת לשנה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת