מה רמת המליחות הנורמלית בשתן ?++

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

13/11/2011 | 20:45 | מאת: חיים

שלום מה רמת המליחות הנורמלית בשתן ?. מה מלמד אותנו רמה של 44 PPT 44גרם לליטר) מי עוסק בארץ במחקר בנושא BPH...? תוד

חיים שלום רב, 1. בבדיקת שתן רגילה, מה שנקרא "שתן כללית" לא בודקים רמת מלח, אלא רמות גלוקוז(סוכר), משקל סגולי, חומציות (PH),חלבון, האם יש תאי דם לבנים או אדומים והאם יש סימני דלקת. אם רוצים לבדוק רמות מלחים בשתן זו כבר בידקה שונה של "איסוף שתן" , בד"כ למשך 24 שעות, שם ניתן לברר רמות של נתרן (מלח), זרחן ואלקטרוליטים אחרים, רמות סידן, חומצה אורית וחלבונים. כל הבדיקות הלללו יכולות להראות אם יש בעיה בתפקוד הכלייתי, בעיה ב"משק המים" של הגוף ועדות למחלות שונות. 2. למה כוונתך ב- PPT ? האם התכוונת ל PTT.- האם התכוונת לזמן דימום? ( PROTHROMBIN TINE) או משהו אחר? זה לא בתחום האורולוגיה. 3. בנושא של BPH (הגדלה שפירה של הערמונית)הוא נושא נרחב ביותר. בארץ כמו בכל מקום בעולם - הוא תחום אורולוגי. בד"כ מחקרים נעשים במסגרת בתי החולים הגדולים, או אצל חברות התרופות. אין לי פרטים מדוייקים מי בדיוק עורך איזה מחקר.

14/11/2011 | 21:15 | מאת: חיים

שלום שירה ppt=Parts Per Thousand בדקתי לעצמי ע"י רפרקטומטר.נותן לי אינדיקציה עם שתיתי מספיק. תודה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת