שבר ספיראלי בקרסול : חוות דעתך

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

07/06/2020 | 13:25 | מאת: אבי

שלום ד"ר גורביץ, אודה לחוות דעתך : בן 57, לפני כ 3 שבועות נפלתי ושברתי את הקרסול. צילומי הרנטגן הראו שבר ספיראלי של עצם הפיבולה וחשד לשבר עקירה בפטישון הפנימי. הרגל מגובסת - ללא דריכה. מצ"ב תוצאת בדיקת CT של הקרסול אשר נערכה לפני כשבועיים : בצקת ניכרת של הרקמות הרכות בעיקר השכבה התת-עורית באיזור הקרסול והשוק . בסריקה בחילון גרמי - מפרק הקרסול עצמו - שבר עקירה בהד של הפטישון הפנימי . בפיבולה שבר אלחסוני בצורת סליל באיזור מטה-אפיפיזה של העצם ,מגיע עד לגובה של הסדק המפרקתי בגובה זה בתוך המפרק , בין עצם הפיבולה ,הטיביה והטלוס ,חתיכה גרמית מופרדת מהעצם . בהסתכלות רב-כיוונית - עצם הטלוס נראית שמורה . המפרק התת-טלרי שמור . עצם העקב - דורבן אחורי ,הסתיידות עדינה באיזור החיבור של האכילס לעצם העקב . המפרקים האינטר-טרזליים ועצמות הטרזוס ,המפרקים המטה-טרזליים - ללא סימני שבר . העצמות הטרזליות נראות שמורות . בסיכום : מדובר בשבר של שני הפטישונים ,בקרסול שמאלי בפטישון הפנימי שבר עקירה בקצה הדיסטלי של הפיבולה ובפטישון החיצוני שבר מורכב עם שינוי של ציר העצם .סובלוקסציה קלה של הקצה הדיסטלי כלפי חוץ וקדימה שאלתי : האם ניתן להמשיך טיפול שמרני (גבס ללא דריכה \ דריכה או שהנ"ל מחייב ניתוח). בתודה רבה מראש, אבי

שלום אבי! השאלה היא מורכבת, בד"כ יש צורך בניתוח. ממליץ לך לפנות להערכת אורטופד כף רגל וקרסול לצורך החלטה סופית ( ישנם גורמים שונים שצריכים להילקח בחשבון ) בברכה

10/06/2020 | 12:30 | מאת: אבי

תודה רבה ד"ר גורביץ

מנהלי פורום כף רגל וקרסול