שבר בקרסול -דרך טיפול

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

16/03/2020 | 20:46 | מאת: עמי

שלום רב, לפני כחודש נפגעתי בקרסול. בצילום לא הבחינו בשבר. לפני מספר ימים (חודש לאחר הפגיעה) בצעתי אולטראסאונד ושם הייתה הבחנה לחשש לשבר בעקבות זאת הופנתי לבצע בדיקת CT ובינתיים עד קבלת התוצאות גובסתי. אתמול (לאחר שבוע וחצי שאני עם גבס) קבלתי את תוצאות הCT וכך רשום : מודגם שבר באספקט קדמי עליון של הקלקנאוס, ללא תזוזה משמעותית של הפרגמנט פרט לכך, מבנה גרמי שמור. עמדה תקינה של העצמות במפרקים. השאלה שלי היא, מה זה אומר לגבי זמן ההחלמה והאם אפשר במקום הגבס הסטנדרטי להשתמש באביזרים אורטופדים כמו נעל גבסMed/Surg Shoe Female/ MALE XS-L , תודה על התשובה

שלום עמי! עקרונית מדובר בכחודשיים החלמה מהשבר. הקיבוע הנדרש יכול להיות גם מגף שברים ללא דריכה. על כל פנים אתה צריך להיות במעקב אורטופד כף רגל וקרסול. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול