שבר בקרסול עם תזוזה

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

19/01/2020 | 13:12 | מאת: אלי

היי אובחנתי לפני כחודש וחצי עם שבר בקרסול בפטישון ליטרלי ללא תזוזה וללא פריקה.. חודש אחרי גילו שיש תזוזה של 3 ממ .. החליטו על המשך טיפול בגבס למשך חודש נוסף אחרי חודש שהייתי מגובס. השאלה (מניסיונך וממה שאתה מכיר) עצם יכולה לחזור למקומה מטיפול בגבס ללא ניתוח? האם יכול להיות שהממצאים בבדיקה הבאה יהיו כאלה שלא יצריכו ניתוח? 2 שאלות נוספות: במידה ואחליט לא לבצע ניתוח מה ההשלכות? אוכל לתפקד כמו שצריך? כמה זמן בערך (טווח) דרוש כדי לחזור לפעילות נורמטיבית החל מרגע הניתוח?

שלום אלי! הכל תלוי בסוג השבר, איפה בדיוק התזוזה, האם יש מעורבות סינדסמוזיס וכו' השבר יכול להתאחות גם כאשר קיימת תזוזה והתוצאה יכולה להיות טובה. תמשיך במעקב אורטופד מומחה לכף רגל וקרסול. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול