מהו זמן האיחוי המלא של עצם המסרק?

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

05/12/2019 | 08:19 | מאת: שלומיתה

בוקר טוב, שברתי את עצם המסרק (של הזרת) והרופא אמר שזמן האיחוי המלא יהיה רק כעבור שנה ואף יותר. הוא כן אמר שכעבור חודש וחצי אוכל להיות בפעילות מלאה אולם תהיתי מדוע זמן האיחוי כל כך ארוך. ביצעתי חיפושים רבים באינטרנט אך לא הצלחתי למצוא פירוט בנושא זמן האיחוי. אני זוכרת שכששברתי את אחת העצמות בכף הרגל,זה לקח ממש הרבה זמן (מעל חודש וחצי) עד שהכאבים (גם הקטנים) נעלמו לחלוטין. אשמח לדעת עוד, בברכה שלומית

שלום שלומיתה! זמן איחוי ראשוני ( עד ליכולת לחזור לנשיאת משקל מלאה ) לוקח 6-8 שבועות. זמן איחוי מלא ( עצם חוזרת למצב קדמותה במלואה ) יכול להימשך עד שנתיים. בברכה

07/12/2019 | 07:43 | מאת: שלומיתה

ד״ר גורביץ׳ תודה רבה על תשובתך. האם זה כך בכל העצמות בגוף או שיש עצמות ״רגישות״ יותר כמו עצמות כף הרגל ומן הסתם גם כף היד? תודה רבה בברכה שלומית

מנהלי פורום כף רגל וקרסול