פגיעה בקרסול אחרי נפילה במדרגות

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

30/09/2019 | 19:15 | מאת: שיר

שלום רב אני אחרי נפילה במדרגות אשמח לפענוח של האולטרה סאונד: US קרסול ימין : ================== מפרק טיביוטלארי - ללא נוזל יתר מפרק anterior navicuar-talo - מעובה עם בלט של תהליך נוזלי מעוגל בלתי הומוגני במידה של כ 2* 17 מ"מ . בבדיקה דופלר אווסקולרי. הממצא מתאים לcyst ganglion , עקב קרע של ligament-navic-talo גידים קידמיים - ב.מ.פ גידים לטראלים - ב.מ.פ גידים מדיאלים - ב.מ.פ רצועה ATFL - ב.מ.פ גיד achilles - מעובה בלתי הומוגני , בשליש אמצעי הודגמו התרחבות fusiform עד קוטר של כ 8 מ"מ ובאורך של כ 40 מ"מ. . הגיד בגובה calcaneous בקוטר של כ 4 מ"מ . מרקם הגיד בלתי הומוגני עם הפסקות של מבנה פיברילרי , אחד במידה של כ 3 * 7 מ"מ . הממצאים מתאימים לקרעים חלקי. נוזל והתעבות פריפרי . הממצאים מתאימים לtendinitis achilles גנגליון ציסטות בגידים אקסטנסוריים של כף רגל חשד לקרע חלקי בATFL סיכום: סיבת ההפניה: ממצאים: achilles tendonitis - ganglion cyst - כמתואר

שלום שיר! קיימת עדות סונוגרפית לדלקת בגיד אקילס וקרע ברצועה בקרסול. אני ממליץ לך להיבדק ע"י אורטופד כף רגל וקרסול כדי לבנות תכנית טיפול מתאימה לך. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול