בצקת לשדית כתוצאה משבר/סדק בבוהן כף הרגל

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

03/07/2019 | 21:28 | מאת: שי

שלום רב, לפני מספר חודשים נפצעתי בכף רגל ימין ומכיוון שהפציעה אינה מראה סימני החלמה אשמח לשמוע את דעתכם. במהלך חודש מרץ סדקתי את הבוהן הגדולה בכף רגל ימין. בבדיקת רנטגן שעשיתי לאחר מספר שבועות נראה כי הסדק החלים אך עדיין סבלתי מכאבים. מכיוון שסבלתי מכאבים נשלחתי לבדיקת mri בה נצפתה בצקת לשדית דיפוזית בגלילי בוהן גדולה כף רגל ימין ללא ממצאים חריגים נוספים. האורטופד המטפל רשם לי אטופן אך לצערי לא הייתה הטבה משמעותית. בבדיקת mri נוספת שעשיתי בסוף מאי לא ראו שינוי משמעותי והרדיולוג המליץ על בדיקת mri נוספת בחודש ספטמבר. שאלתי היא: מה ניתן לעשות ברמה הקלינית במידה והבצקת הלשדית אינה תעבור עד חודש ספטמבר (שבעה חודשים לאחר הפציעה)? בינתיים התאימו לי מדרסים עם הרחבת מורטון ותמיכה לקשת כף הרגל. המדרסים מקלים עליי במקצת אך כמובן שהרגל רחוקה מתפקוד רגיל ואני סובל מכאבים ומצליעה. תודה

שלום שי! בצקת לשדית ב MRI היא בעצם סימן לשבר, הייתי ממליץ המשך טיפול כפי שניתן ומנוחה לרגל. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול