קרע גיד אכילס לאחר ריצה

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

27/05/2019 | 14:27 | מאת: אליאס

הי , אני בן 27 קרעתי את גיד האכילס והוחלט לבצע טיפול שמרני , אני כרגע שבועיים עם גבס ונאמר לי כי צריך לעבור לסד. האם עם הסד אוכל לחזור להליכה ללא קביים ? כמה זמן בדרך כלל צריכים להיות עם הסד? מה אחוזי החזרה לספורט לאחר תקופת השיקום ?

שלום אלכס! תקופת החלמה מקרע מלא של גיד אקילס הוא בין 3 ל 6 חודשים, בד"כ נדרש קיבוע בגבס / סד / מגף למשך 3 חודשים, בתקופה ראשונה ללא דריכה. בתום תקופת החלמה בד"כ חוזרים לפעילות גופנית מלאה בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול