ההשלכות של הוצאת מוט מהטיביה

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

27/04/2019 | 23:08 | מאת: עומרי

שלום, שברתי את הרגל לפני שלש שנים ושמו לי מוט בטיביה עם ארבע ברגים. השבר החלים מאז, ונשאר רק בורג אחד מתחת לברך שמחזיק את המוט. אני עושה ספורט קל של ריצה קצרה למשך 30 דקות פעם בשבוע וכמה תרגילים שקיבלתי (בהמלצת הפיזוטרפיסט), שבוע שעבר עליתי לפעמים ריצה בשבוע. לאחרונה הבורג גורם לכאב שמתחזק אחרי שאני נשען על הרגל ואז מעביר המשקל לרגל השניה או עומד רגיל על שתי הרגליים. אני בן 43. האם זה משהו שיעבור? האם זה קשור לריצה? והשאלה הכי מטרידה: אם אני עובר ניתוח ומוציא את המוט האם זה יצריך להשתמש בקביים לתקופה מסויימת או לא אוכל ללכת כמו כשנשברה הרגל? בנוסף, קיבלתי שתי תשובות סותרות לגבי חוזק/חולשת הרגל אחרי הוצאת המוט: הראשונה שהעצם תיחלש בגלל שהמח עצם כבר איננו בגלל המוט וזה עלול לגרום לשבר חוזר, והשניה שזה רק זמני והחלל יתמלא עם הזמן. מה האמת מבין שתי הדעות? וכמה זמן הרגל תהיה חלשה?

שלום עומרי! בתור איש פעיל, עוסק בספורט אתה עשוי לזכות מניתוח הוצאת מתכות , נכון שיש סיכונים ניתוחיים והרדמתיים, אך הם פחותים יחסית. לגבי "חוזק" העצם - היא רק תגדל לאחר הוצאת המוט. בכל מקרה ההחלטה היא בידי האורטופד המטפל אשר בקיא בכל הפרטים וייתן לך יעוץ מקוון.

מנהלי פורום כף רגל וקרסול