חבלה כף רגל- תוצאות סי טי

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

17/03/2019 | 08:44 | מאת: סיגל

שלום רב, בהמשך לחבלה בכף רגל עקב קפיצה בטרמפולינה להלן תוצאות CT: ממצאים: הודגם שבר מרוסק בבסיס של עצם המסרק השניה עם תזוזה לטרלית של עצם המסרק והרחבה של מרווח על שם ליספרנק, יתכן כביטוי לקרע של הרצועת ליס פרנק. הודגם שבר מרוסק בבסיס של עצם המסרק הרביעית, כאשר קווי השבר עוברים דרך המשטח הפרקי הטרסו מטטרסלי הרביעי. הודגמו מספר שברי תלישה קטנים הממוקמים באספקט הלטרלי תחתון של עצם הקוניפורמית האמצעית של עצם הקוניפורמית הלטרלית ושל העצם הקובואיד. בשלב זה הומלץ ע"י האורטופד 4 שבועות עם סד גבס. המשך טיפול יוחלט לאחר מכן בהתאם לתנועות הרגל. האם הדבר יכול לפתור את החלמת העצמות המרוסקות? האם נדרש טיפול כלשהו נוסף?

שלום סיגל! אני ממליץ בהקדם האפשרי לפנות לבדיקת אורטופד כף רגל וקרסול. ייתכן ויש מקום להתערבות ניתוחית! בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול