פיענוח מיפוי עצמות כאבים כף רגל

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

08/02/2019 | 10:33 | מאת: ברק

שלום, בן 23, בדר"כ בריא, בעל עודף משקל (BMI 30.1) ופלטפוס בכפות רגליים דרגת חומרה בינונית, מזה כחודשיים סובל מכאבים בכפות רגליים(בדגש על העקבים) ובברכיים בעיקר בהליכה ובמאמץ, נשלחתי לבצע בדיקת מיפוי עצמות להלן התוצאה: מיפוי עצמות : חומר הזרקה : המטופל קיבל 00mCi.27 שלMDP Tc99m. סיבת הפניה:כאבים בכף הרגל. ממצאים : קיימת קליטה מוגברת ולא הומוגנית בעצמות הטרסוס של כפות הרגליים, בקרסוליים יותר משמאל, קליטה מעט מוגברת בברך שמאל, בכתפיים, בחלק תחתון של סקרו-איליאק דו-צדדי. סיכום : קליטה מוגברת כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים נווניים או דלקתיים. נשלחתי גם לבצע בדיקות דם שיצאו תקינות יש לציין בנוסף שמאז החלו הכאבים אני מרגיש תחושות נימול, רעד, " שריפה" ודקירות בכף הרגל(כולל באצבעות) באופן כרוני וכמעט ללא הפסקה אשר מקרין לאורך כל הרגל והשוק אל הגב והתכווצויות שרירים מידי פעם דבר אשר פוגע בי משמעותית בתפקוד היום יומי ובמהלך השינה. אשמח לקבל ייעוץ בנושא, מה עושים במצב שכזה? טיפולים? בדיקות נוספות? האם זוהי פגיעה אורטופדית/נוירולוגית? יש מקום לבדיקת EMG? יש קשר לכאבי דורבן? תודה רבה!

שלום ברק! בהחלט יש מקום לביצוע בדיקת EMG הממצאים במיפוי יכולים להעיד על פגיעת עומס יתר בכפות הרגליים. ממליץ המשך מעקב וטיפול אורטופד כף רגל וקרסול בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול