הקפאה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

28/11/2013 | 09:25 | מאת: יעל

אני בת 39 וחצי. מעוניינת לבצע הקפאת ביציות לשיימר פוריות. עשיתי פרופיל הורמונלי בדיקת רזרבה שחלתית. הכל טוב. אני יודעת בוודאות שאני לא רוצה להיכנס להריון ב- 3 החודשים. ולכן אני אומרת לפחות אנצל את הביציות של החודשים הקרובים להקפאתן. מצד שני אומרים שאיכות הביציות בגיל זה לא כל כך טובה. למרות שמשרד הבריאות איפשר עד גיל 41 טוענים שהמחקרים לענין ההצלחה בהפשרת הביציות ובהריון לגי ביציות שנשאבו בגילאים אלו לא נבדקה. מה דעתך האם בגלל זה ממילא הסיכויים קטנים שאכנס בעתיד להריון מ- 20 הביציות שיקפיאו לי וחבל על כל התהליך שאעבור (ההורמונים, השאיבה), העלות הכספית וכו' ולוותר על זה? כל הענין הזה ממש לא נותן לי מוטיבציה לבצע את התהליך כי אני מרגישה שאני אולי עושה הליך מיותר?

ככל שגיל האישה עולה, איכות הביציות יורדת ברוב המקומות בעולם מקפיאים ביציות שהינן בעלי סיכוי להצליח בהפשרה ולעבור הפריה עד גיל 37 או מקסימום 38 אף פעם אי אפשר לנבא הצלחה, גם אם היא קטנה, כאשר זה מצליח זה בסדר. אם את רוצה לממש את ההורות שלך, אני מציע שתיפגשי עם רופא פיריון כדי לדון על כל האופציות כולל שילוב של הקפאת ביציות מופרות או לא מופרות

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות