אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

18/10/2013 | 15:12 | מאת: שרית

הבנתי שאנדומטריוזיס פוגע בפוריות. 1) האם יש בדיקה פשוטה שניתן לעשות לדעת אם אני סובלת מאנדומריוזיס? 2) אם אני רוצה לעבור שאיבה להקפאת ביציות לשימור. האם יש בדיקות שצריך וניתן לעשות לפני שאיבת הביציות כדי לדעת אם אני סובלת מאנדומטריוזיס או שבכלל לא חשוב לבדוק זאת לצורך כל ההליך של שאיבת ביציות והקפאתן לצורך שימור?

הבדיקה הראשונית הינה אולטרהסאונד כאשר מועלה חשש לאנדומטריוזיס ניתן לבצע בדיקת לפרוסקופיה שהינה ניתוח להסתכלות לתוך הבטן באופן כללי , הבדיקה לא מתבצעת לפני הליך של הקפאת ביציות

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות