שימור

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

17/10/2013 | 01:08 | מאת: מיכל

אני בת 39 רציתי לדעת האם כששואבים את הביציות יכולים לדעת את איכותן לפני הקפאתן? כמו כן, רציתי לדעת אם יש מדדים לקביעת האיכות? כלומר אפשר לדעת האם הביציות שנשאבו הן שוות ערך מבחינת איכותן לבחורה בגיל 34 או 25 או 38 וכו'? כלומר האם לאחר שאיבת הביציות ניתן רק לדעת האם הן איכותיות או לא איכותיות או שיש מדרג גם לענין האיכות שניתן לדעת לגבי הביציות בטרם ההקפאה? אם באותו יום למשל נשאבות ביציות גם מבחורה 34 וגם מבחורה 39 והביציות של שתיהן נבדקות ונמצאות איכותיות לצורך הקפאה. האם תמיד הביציות של בת 34 תהיינה באופן וודאי יותר איכותיות מאלו של בת ה- 39?

לאחר השאיבה נבדקות הביציות, כדי להחליט אם הן ראויות להקפאה (כלומר יש רושם שישרדו הליך של הקפאה והפשרה) אין בדיקת מעבדה חבדיקת איכות הביציות חוץ מהתרשמות של האמבריולוג גם אם הביציות נראות אותו דבר, ככל שגיל האישה מבוגר יותר האיכות שלהן פחות טובה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות